top of page

מתי כדאי להשכיב את הילדים לישון?

שעות מומלצות להשכבה של תינוקות וילדים הן 18:30-20:00.

שעת שינה מאוחרת יותר = השכמה מאוחרת יותר? האומנם?

אל תנסו להחזיק את הילד שלכם ער קצת יותר מאוחר. מדוע? מכיוון שכאשר ילדיכם יושכב בסופו של דבר לישון הוא יהיה במצב של עייפות יתר.

יש להשכיב ילדים כאשר הם מראים סימני עייפות אחרת שנת הלילה שלהם תהיה קטועה ולמרות הכל הם ישכימו בבוקר באותה השעה.

על ההורים ליזום את ההשכבות לשינה של ילדיהם. אין לחכות ולהתמהמה. אל תחשבו שאם הילד בשעה 22:00 בלילה שמח, מצחקק עם אנרגיות מדהימות זה אומר שהוא לא צריך ללכת לישון. להפך, הילד כבר מזמן עבר את שעת ההשכבה הנורמאלית לגילו וכעת מופרשים בגופו הורמוני סטרס ולכן פיזית קשה לו להיכנס למצב של רגיעה.

הורמון השינה מופרש בשעות אחר הצהריים המאוחרות. כדאי "לנצל" את רמותיו הגבוהות של ההורמון בכדי לאפשר לילדיכם לקבל את מקסימום שעות שינה הנחוצות לצורך התפתחותו התקינה. הורמון הגדילה מופרש במקביל להורמון השינה.

הורמון המלטונין, הורמון השינה כאמור, מופרש בחושך ומדוכא באור. הוא מתחיל להיות מופרש כאמור בשעות אחה"צ המאוחרות ומגיע לשיא שלו בסביבות השעה 2:00 לפנות בלילה. מי ששואל את עצמו למה הילד שלו ישן טוב בתחילת הלילה ואז לפנות בוקר מקיץ כל שעה אז זו הסיבה. וזה בעיקר קורה אצל תינוקות שלא יודעים להירדם באופן עצמאי, רואים יקיצות מוקדמות כי השינה שלהם בשעות האלו חלשה, עדינה יותר ולכן בעצם הם מקיצים הרבה וזקוקים לעזרה.

דנה קרסיס, יועצת שינה לילדים

bottom of page